Ovnsbakt laks med stuet purre og poteter

Ovnsbakt laks med stuet purre og poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljong
    • hvitløk
    • salt
    Poteter
    250 g
    Vårløk
    ½ pakke
    Hvitløk
    1 fedd
    Lett crème fraîche
    ½ pakke
    Grønnsaksbuljong
    ½ dl
    Gulrot
    1 stk
    Spinat
    ½ pakke
    Salt
    Laksefilet
    200 g
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Mos de ferdigkokte potetene og bland inn smør og melk til ønsket konsistens. Bland spinaten inn i den stuede purren rett før servering.

    Varm opp ovnen til 200 grader varmluft og sett over en kjele med vann til koking av gulrot.
    Sett over poteter til koking og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter (se tips).
    Kutt vårløken i to på langs og skyll den godt. Kutt den deretter i skiver. Finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk, crème fraîche og buljong i en kjele. La det små koke under omrøring til vårløken er mør og sausen passe tykk. Det tar omtrent 10 minutter.
    Skyll spinaten. Skrell gulroten og kutt den i staver.
    Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg den i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–10 minutter. Den skal være stekt, men med en saftig kjerne.
    Kok gulroten mør i omtrent 6–8 minutter. Tilsett spinaten når det gjenstår 1 minutt av koketiden. Hell av vannet (se tips).
    Server ovnsbakt laks med stuet purre, gulrot og kokte poteter.
    God middag!