Ovnsbakt laks med stuet purre og poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljong
- hvitløk
- salt
Poteter
250 g
Vårløk
½ pakke
Hvitløk
1 fedd
Lett crème fraîche
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ dl
Gulrot
1 stk
Spinat
½ pakke
Salt
Laksefilet
200 g
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mos de ferdigkokte potetene og bland inn smør og melk til ønsket konsistens. Bland spinaten inn i den stuede purren rett før servering.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft og sett over en kjele med vann til koking av gulrot.
Sett over poteter til koking og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter (se tips).
Kutt vårløken i to på langs og skyll den godt. Kutt den deretter i skiver. Finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk, crème fraîche og buljong i en kjele. La det små koke under omrøring til vårløken er mør og sausen passe tykk. Det tar omtrent 10 minutter.
Skyll spinaten. Skrell gulroten og kutt den i staver.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg den i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–10 minutter. Den skal være stekt, men med en saftig kjerne.
Kok gulroten mør i omtrent 6–8 minutter. Tilsett spinaten når det gjenstår 1 minutt av koketiden. Hell av vannet (se tips).
Server ovnsbakt laks med stuet purre, gulrot og kokte poteter.
God middag!