Thai yellow curry med kyllingstrimler, jasminris og koriander
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- salt
Jasminris
150 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Kokosmelk
1 stor boks
Gul currypaste
1 ss
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 131 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 8 g
- Protein:
- 2 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan bli litt sterk! Smak deg forsiktig frem med currypasten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løk i tynne skiver, og kutt paprika i tynne staver. Skrell gulrøtter, og kutt dem i skiver. Del lime i båter. Vask og strimle pak choy. Skjær kyllinglårfiletene i strimler.
Varm opp en dyp stekepanne eller en vid, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter til den har fått en gyllen stekeskorpe. Ha i løk, paprika, gulrotskiver og pak choy, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett deretter kokosmelk, og rør inn 1 ss med currypaste. Smak til med mer currypaste til du får ønsket styrke. La det hele småkoke i 6–7 minutter.
Server thai yellow curry med kylling, jasminris og limebåter.
God middag!