Hvitløksmarinerte svinekoteletter med bakte røtter og fløtesaus

Hvitløksmarinerte svinekoteletter med bakte røtter og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Kålrot
300 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Fløtesaus
200 g
(Selleri, Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt tid til overs, stek svinekotelettene et par minutter på hver side, for å så koke ut stekepannen med 2 dl vann. Legg svinekotelettene i en ildfast form, hell over sjyen og dekk til med aluminiumsfolie. Bak kjøttet videre i ovnen i omtrent 20 minutter. Da blir kotelettene ekstra møre.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask poteter, og kutt dem i båter. Skrell kålrot og sellerirot, og del dem i staver. Kutt løk i skiver. Ha poteter, kålrot, sellerirot og løk i en ildfast form. Bland inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om på grønnsakene i ovnen underveis for å få en jevnere steking. Omtrent halvveis i tilberedningen, bland inn potetkrydderet.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek koteletter i 3–6 minutter på hver side. Hvor lang steketid de trenger avhenger av tykkelsen på stykkene. Legg kotelettene over på en tallerken, og la dem hvile i omtrent 5 minutter (se tips). Dekk med folie. Kok gjerne ut stekepannen med ½ dl vann, og ha det i fløtesausen.
Hell fløtesausen over i en liten kjele, og kok den forsiktig opp. Hold den varm på lav varme frem til servering. 
Server hvitløksmarinerte svinekoteletter med bakte røtter og fløtesaus.
God middag!