Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
Tagliatelle
150-250 g
Extra virgin olivenolje
Brokkolibuketter
150 g
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hvitløk
1 fedd
Sjalottløk
1 stk
Extra virgin olivenolje
4 ss
Sitronsaft
2–3 ss
Salt
Fetaost
1 pakke
Pepperrotdressing
85 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne variere smakene om det er stemning for det i familien. Her smaker det godt med både malt muskatnøtt og litt chili eller kajennepepper. Kapers og fersk eller soltørket tomat er også smaker som fungerer veldig fint. Du kan også tilsette litt rømme, fløte eller lignende. Da får du en mer kremet variant. Tilsett gjerne oliven også, om du liker det.
Sett over to kjeler med rikelig lettsaltet vann, en til pasta og en til brokkoli.
Finhakk hvitløk og skjær sjalottløk i skiver.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Varm opp en kjele eller stor stekepanne med litt olje. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt. Tilsett hvitløk og løk, og la det frese videre til løken er blank. Ha i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Kok brokkolien i et par minutter og vend den inn med baconet. Del fetaosten i grove terninger. Fordel pastaen på tallerkenen, ha på baconblandingen og dryss fetaost over til slutt. Server straks med pepperrotdressing ved siden av.
God middag!