Svinekoteletter med potetmos og steinsopp, rødkål, bakt brokkoli og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
400 g
Lettmelk
1 dl
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Brokkoli
½ stk
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Finsnittet rødkål
100 g
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok potetene med skallet på, for en litt sunnere og mer rustikk potetmos, med mer smak!
Sett stekeovnen på 210 grader varmluft.
Riv Grana Padano-osten. Skrell poteter, og kutt dem i to eller fire avhengig av størrelse. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkoli i buketter. Dekk et stekebrett med bakepapir. Vend brokkolibukettene i litt olje, salt og pepper og fordel den utover stekebrettet. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk svinekotelettene med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekotelettene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de har en jevn stekeskorpe. Stek svinekotelettene ferdig på stekebrettet sammen med brokkolien når det er ca. 10 minutter igjen av brokkoliens steketid.
Tørk av stekepannen du stekte kjøttet i. Varm den opp til middels varme, og ha i 1 ss olje. Stek den finsnittede rødkålen i ca. 1 minutt, uten at den får farge. Tilsett 1 ss sukker og 1 ss eddik, bland godt og la rødkålen koke i ca. 1 minutt. Smak til med salt.
Ha rødvinssausen i en liten kjele, og varm den opp på lav varme i ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper, og pisk eventuelt inn 1 ts smør rett før servering, for ekstra fylde og smak.
Hell vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Krydre med steinsoppulveret og Grana Padano-osten, og smak til med salt og pepper rett før servering.
Server svinekotelettene med potetmosen, ovnsbakt brokkoli, stekt rødkål og rødvinssaus.
God middag!