Kylling i appelsinsaus med reddik, gulrotsalat og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Flytende honning
- olje
- pepper
- salt
Kyllinglårfilet
400 g
Appelsin
1 stk
Teriyakisaus
100 g
Lime
1 stk
Jasminris
150 g
Reddiker
1 pakke
Chilimajones
85 g
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt to reddiker i tynne skiver, og pynt retten med reddikskiver ved servering!
Finriv appelsinskallet (kun det oransje), på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Tørk kyllingbitene med kjøkkenpapir, og krydre dem med pepper på begge sider. Stek kyllingbitene i ca. 2 minutter på hver side. Hell over teriyakisausen, saften fra appelsinen og 2 ss honning, og smak til med det revne appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med limesaft rett før servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt reddiker i små båter. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland reddikbåtene med chilimajones i en bolle. Smak til med salt, pepper, revet limeskall og et par dråper limesaft.
Skrell og kutt gulrøtter i skiver på skrå. Del pak choy i båter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt smør. Stek gulrotbitene i ca. 4 minutter, og legg dem deretter over i en skål. Ha 1 ss olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choy-en i ca. 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choy-en dampe under lokk i ca. 1 minutt. Tilsett gulrotbitene og sesamfrøene, bland alt godt sammen og varm opp.
Server kylling i appelsinsaus med reddik, gulrotsalat og chilimajones.
God middag!