Chili med avokadodressing, salat og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Three spice
½ pakke
Chiliflak
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Lettrømme
150 g
Lime
1 stk
Guacamole
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Fullkornsris
125 g
Restaurantsalat
75 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til chili sin carnen med litt kakao eller mørk sjokolade for ekstra god smak!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løk. Skrell og kutt gulrot i små terninger. Sil laken av de sorte bønnene og maisen, og skyll bønnene i kaldt vann. Rens paprika, og kutt den i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett tacokrydder, ønsket mengde av chiliflakes og 0,25 dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Ha i de sorte bønnene, gulrotbitene, maisen og de hakkede tomatene, og la alt småkoke i 10–12 minutter til. Ha i paprikaterningene når det gjenstår 3–4 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen lettrømme og guacamole. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Ha restaurantsalat i en skål, og vend inn litt olivenolje og salt.
Server chili med avokadodressing, salat og fullkornsris.
God middag!