Panert torsk med eggesalat servert med syltede grønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- pepper
- salt
- sukker
Småpoteter
300 g
Panert torsk
360 g
Agurk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
1 stk
Sukker
2 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Egg
2 stk
Majones
1 beger
Lettrømme
50 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 5 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 1 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha litt finhakkede urter i eggesalaten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sett en liten kjele på kok, og kok eggene i 10 minutter.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
Skrell gulrøttene. Kutt agurken i to på langs, og skrap ut innmaten med en skje. Kutt agurken i tynne skiver, og grovriv gulrøttene på et rivjern. Bland gulrøttene og agurken sammen i en skål, og vend inn 2 ts sukker, 4 ss eddik og saft fra halve sitronen.
Skrell og grovhakk eggene, og bland eggene sammen med majonesen og lettrømmen i en skål. Smak til med kryddermiksen, saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
Server den panerte fisken med kokte småpoteter, lettsyltede grønnsaker og kremet eggesalat!
God middag!