Grønnsakslasagne med tomat- og appelsinsalat

Grønnsakslasagne med tomat- og appelsinsalat

Ny oppskrift
Under 55 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Løk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
1 stk
Sellerirot
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hakkede tomater
1 boks
Grønne linser
285 g
Salt
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Lasagneplater
1/3 pakke
Parmesan
½–1 pakke
Tobladssalat
50 g
Appelsin
1 stk
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Noen oppskrifter er mer tidkrevende enn andre. Dette er en som tar noe lengre tid å lage, men den er verdt å vente på! Et triks er å lese gjennom oppskriften en gang eller to og finne frem ingredienser og utstyr før du starter matlagingen. Da går kokkeleringen litt lettere. Har du tomatpuré eller krydderurter på lur, må du gjerne tilsette det i grønnsakssausen.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skrell og kutt sellerirot i terninger. Skyll linsene i et dørslag.
Stek grønnsakene blanke i en kjele med olje. Tilsett hakkede tomater og linser. La grønnsakssausen småkoke i 5–10 minutter. Krydre med salt og pepper.
Finn frem en form som rommer omtrent 2–2,5 liter og smør den med litt olje. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater lagvis, 2–3 lag er nok. Stek lasagnen i 35-40 minutter. Riv over litt parmesan ved servering.
Kutt bort skallet på appelsinen og del den i fileter eller terninger. Del tomat i skiver. Bland alt sammen med salat og press over appelsinsaft fra appelsinskallet.
Server grønnsakslasagne med salat ved siden av.
Lasagnen ryktes å være best dag nummer to. Ta restene med deg til lunsj eller varm dem opp som middag dagen etter. Lasagneplater som ikke er brukt kan fryses og brukes senere.
350 g Salat Energiinnhold: 440 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!