Julekylling med glasert rosettkål, ovnsbakte poteter og appelsinsaus

Julekylling med glasert rosettkål, ovnsbakte poteter og appelsinsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Rosettkål
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Eple
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 ss
Olivenolje
2 ss
Bladpersille
1 bunt
Skivet kyllingfilet
350 g
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan kokes, om du heller vil det!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene, kutt dem i båter og potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Del rosettkålene i to, kutt eplet i terninger og vårløk i skiver. Riv sitronskall på den fine siden på rivjernet (bare det gule).
Bland sammen sitronsaft og revet sitronskall, olivenolje, honning og finhakket persille i en bolle. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
Varm en stekepanne til middels varme, og tilsett 1 ss smør. Stek kyllingskivene i omtrent 5–6 minutter til de får en jevn stekeoverflate. Legg kyllingen over på en tallerken, og dekk til med aluminiumsfolie.
Ha litt mer olje i stekepannen du brukte til å steke kyllingen. Tilsett rosettkål, og stek i 2–3 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen. Tilsett eple, vårløk og sitronblandingen. Kok opp. 
Hell appelsinsausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring.
Nyt et deilig førjulsmåltid med kylling, glasert rosettkål, ovnsbakte poteter og appelsinsaus.
God middag!