Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- tørket oregano, basilikum eller timian
Penne
250 g
Salt
Extra virgin olivenolje
Brokkoli
½ stk
Hvitløk
1–2 fedd
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Baconterninger
150 g
Hakkede tomater
1 boks
Cherrytomater
½ pakke
Salt
Tørket oregano, basilikum eller timian
2 ts
Sukker
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Salt
Restaurantsalat
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fremfor å steke baconet, kan du ha det direkte i tomatsausen og koke det. Det tar litt lengre tid, men det blir ekstra god smak fra det røkte baconet!
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør. Del brokkoli i buketter og la den koke med pastaen de siste 4–5 minuttene av koketiden.
Finhakk hvitløk, kutt løk i tynne halvskiver og del cherrytomater i to. Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet til det blir sprøtt (se tips). Ha løken og hvitløken i pannen og stek videre til løken er blank.
Ha hakkede tomater og cherrytomater i pannen og la det hele koke i 5–6 minutter. Smak til med salt, pepper, urter og sukker.
Bland sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper. Hell dressingen over restaurantsalaten ved servering.
Server pasta med bacon- og tomatsaus og salat.
God middag!