Krydret kyllinglår med indisk daal og raita

Krydret kyllinglår med indisk daal og raita

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kyllinglår
260 g
Garam masala
1 pakke
Gul løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Spinat
50 g
Linsemiks
125 g
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
3 dl
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du har tid, kan kyllinglårene med fordel marineres i 30 minutter eller mer, før de stekes.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del kyllinglårene i leddet, og gni dem inn med olje, salt og ½ pakke garam masala-krydder (se tips). Legg kyllinglårene i en ildfast form, og stek dem i ovnen til de er gjennomstekte. Dette tar omtrent 30 minutter. 
Skrell løk og gulrot. Finhakk løken, og kutt gulroten og stangsellerien i terninger. Skyll spinaten.
Varm opp en vid kjele, og tilsett 1 ss olje. Stek løk, gulrot og stangselleri til løken blir blank. Tilsett linsemiks og ½ pakke garam masala-krydder. La det steke med grønnsakene i 1 min. Tilsett kokosmelk og 3 dl vann, og la det småkoke i 15–20 minutter. Om daalen skulle bli noe tykk, kan du justere med mer vann underveis. Daalen skal ha en grøtete konsistens. Smak til med salt, pepper, eventuelt mer garam masala-krydder og kanel. Vend inn spinaten rett før servering. 
Stek brødene som anvist på pakken. Eventuelt kan du varme dem i en brødrister. 
Server krydret kyllinglår med indisk daal, raita og steinovnsbakt brød. 
God middag!