Krydret kyllinglår med indisk daal og raita
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Malt kanel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Kyllinglår
260 g
Garam masala
1 pakke
Gul løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Spinat
50 g
Linsemiks
125 g
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
3 dl
Rustikke multibrød
1–2 stk
Raita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har tid, kan kyllinglårene med fordel marineres i 30 minutter eller mer, før de stekes.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del kyllinglårene i leddet, og gni dem inn med olje, salt og ½ pakke garam masala-krydder (se tips). Legg kyllinglårene i en ildfast form, og stek dem i ovnen til de er gjennomstekte. Dette tar omtrent 30 minutter.
Skrell løk og gulrot. Finhakk løken, og kutt gulroten og stangsellerien i terninger. Skyll spinaten.
Varm opp en vid kjele, og tilsett 1 ss olje. Stek løk, gulrot og stangselleri til løken blir blank. Tilsett linsemiks og ½ pakke garam masala-krydder. La det steke med grønnsakene i 1 min. Tilsett kokosmelk og 3 dl vann, og la det småkoke i 15–20 minutter. Om daalen skulle bli noe tykk, kan du justere med mer vann underveis. Daalen skal ha en grøtete konsistens. Smak til med salt, pepper, eventuelt mer garam masala-krydder og kanel. Vend inn spinaten rett før servering.
Stek brødene som anvist på pakken. Eventuelt kan du varme dem i en brødrister.
Server krydret kyllinglår med indisk daal, raita og steinovnsbakt brød.
God middag!