Pølsestroganoff med ris

Pølsestroganoff med ris

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • kjøttbuljongterning
    • melk
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Stekepølse
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2–3 ss
    Hvitløk
    1 fedd
    Løk
    ½ stk
    Gulrot
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Aromasopp
    100 g
    Tomatpuré
    2 ss
    Hvetemel
    1 ss
    Vann
    2 dl
    Kjøttbuljongterning
    1 stk
    Melk
    1 dl
    Sukker
    1–2 ts
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server gryta med sylteagurk og syltede rødbeter om du liker det. Om sopp ikke er like populært blant alle rundt bordet, stek den for seg og server den ved siden av.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrot og paprika i terninger. Del sopp i fire og pølser i biter.
    Varm opp en kjele med olje og stek pølsebitene. Tilsett hvitløk, løk, gulrot, paprika og sopp (se tips). La pølser og grønnsaker steke videre i 3–4 minutter.
    Ha på tomatpuré, dryss over mel og rør godt. Tilsett vann og buljongterning. Knus gjerne buljongterningen litt slik at den blander seg lettere i sausen. La det hele småkoke i 10 minutter. Tilsett melk, og smak til med sukker, salt og pepper.
    Server pølsestroganoff med kokt ris.
    God middag!