Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- kjøttbuljongterning
- melk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Salt
Stekepølse
300 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Hvitløk
1 fedd
Løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Tomatpuré
2 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Kjøttbuljongterning
1 stk
Melk
1 dl
Sukker
1–2 ts
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gryta med sylteagurk og syltede rødbeter om du liker det. Om sopp ikke er like populært blant alle rundt bordet, stek den for seg og server den ved siden av.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrot og paprika i terninger. Del sopp i fire og pølser i biter.
Varm opp en kjele med olje og stek pølsebitene. Tilsett hvitløk, løk, gulrot, paprika og sopp (se tips). La pølser og grønnsaker steke videre i 3–4 minutter.
Ha på tomatpuré, dryss over mel og rør godt. Tilsett vann og buljongterning. Knus gjerne buljongterningen litt slik at den blander seg lettere i sausen. La det hele småkoke i 10 minutter. Tilsett melk, og smak til med sukker, salt og pepper.
Server pølsestroganoff med kokt ris.
God middag!