Kylling med stekte rotgrønnsaker og béarnaisesaus
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Bearnéssaus
1 pakke
Vann
1–2 dl
Poteter
500 g
Salt
Rødbete
2 stk
Kyllingoverlår med skinn og ben
550 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Soyasaus
1 ss
Gulrot
1 stk
Nepe
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 dl
Salt
Paprikapulver
1 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gurkemeie er et godt krydder som passer bra på kylling. Skulle du ha en boks stående innerst i skapet, kan du børste støv av den nå! Bland 1 ts gurkemeie med soysasausen før du har det over kyllingen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Ta béarnaisesausen ut av kjøleskapet slik at den får temperert seg. Eventuelt kan du varme den forsiktig med litt vann i en kjele rett før servering.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Ha over olje, salt og pepper. Skrell rødbetene og del dem i like store båter som potetene. Ha dem over til slutt. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Ha kyllinglårstykkene i en ildfast form med skinnet opp i litt olje. Ha på soyasaus, pepper og litt salt (se tips). Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 25 minutter.
Skrell gulrot og nepe. Del gulroten i staver og nepen i tynne båter. Ha grønnsakene i en bolle og vend inn olje, salt, pepper og paprikapulver. Bak grønnsakene møre i ovnen i sammen med potetene og betene de siste 15–20 minuttene.
Server kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetbåter og béarnaisesaus.
God middag!