Jægerpølser med ramsløk, med potetstappe, rotgrønnsaker og urterømme
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Mandelpoteter
500 g
Melk
1–2 dl
Smør
2 ss
Salt
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Purre
½ stk
Hvitløk
2 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Lett crème fraîche
2/3 pakke
Gressløk
½–1 pakke
Salt
Jægerpølse
240 g
Bratwurst
240 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan kokes med skallet på.. Da vil retten ta noe kortere tid å lage. Mos potetene med skallet på, og følg ellers punkt 6. Smak til potetstappen med for eksempel finhakket gressløk, revet muskatnøtt eller revet parmesan.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell mandelpotetene og kok dem opp i usaltet vann (se tips). Når vannet koker, skru ned temperaturen og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 15 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe av seg.
Skrell betene og del dem i jevnstore båter. Del purreløken i tykke skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn knust hvitløk, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Finhakk gressløk og vend ønsket mengde inn i crème fraîchen. Smak til med salt og pepper.
Stikk eller lag skrå kutt i pølsene. Stek pølsene gylne og gjennomvarme på begge sider.
Stamp potetene og visp inn melk og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server stekte pølser med bakte rotgrønnsaker, potetstappe og urterømme.
God middag!