Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Litt salt
Mager svinekam i skiver
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Revet ingefær
1 ss
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Brokkoli
½ stk
Sweet chili-woksaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne hvitløk når du marinerer kjøttet. Om du har lyst på soyasaus til denne retten, er det flott å bruke den saltreduserte typen. Lime- eller sitronsaft passer også veldig godt til.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Finhakk eller riv ingefær. Del svinekjøttet i strimler og bland inn ingefær. La kjøttet marineres ved romtemperatur i noen minutter mens du kutter grønnsakene.
Skrell og skjær gulrot og paprika i strimler. Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver.
Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne. Ha i det marinerte kjøttet og fres det i 2–3 minutter, i to omganger. Legg det over på en tallerken. Ha grønnsakene i pannen og stek dem i 2–3 minutter. Tilsett woksaus og det stekte kjøttet. La det hele bli varmt, rør om underveis.
Server svinewok med kokt fullkornsris.
300 g
Kokt fullkornsris: 150 g
Energiinnhold: 390 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!