Swinewok med ingefær og sweet chili

Swinewok med ingefær og sweet chili

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Mager svinekam i skiver
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Revet ingefær
    1 ss
    Gulrot
    1 stk
    Rød paprika
    ½ stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Sweet chili-woksaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bruk gjerne hvitløk når du marinerer kjøttet. Om du har lyst på soyasaus til denne retten, er det flott å bruke den saltreduserte typen. Lime- eller sitronsaft passer også veldig godt til.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Finhakk eller riv ingefær. Del svinekjøttet i strimler og bland inn ingefær. La kjøttet marineres ved romtemperatur i noen minutter mens du kutter grønnsakene.
    Skrell og skjær gulrot og paprika i strimler. Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver.
    Varm opp olje i en wokpanne eller stor stekepanne. Ha i det marinerte kjøttet og fres det i 2–3 minutter, i to omganger. Legg det over på en tallerken. Ha grønnsakene i pannen og stek dem i 2–3 minutter. Tilsett woksaus og det stekte kjøttet. La det hele bli varmt, rør om underveis.
    Server svinewok med kokt fullkornsris.
    300 g Kokt fullkornsris: 150 g Energiinnhold: 390 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!