Falafel i pitabrød med tzatziki og salat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Brokkoli
½ stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tobladssalat
50 g
Falafelmiks
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fullkornspita
3 stk
Tzatziki
1 pakke
Lime i båter
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan godt marineres med sitronsaft, vinaigrette eller salt og pepper. Server gjerne syltede grønnsaker, humus, fersk chili, chilisaus eller lignende til.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med vann til koking av brokkoli.
Kutt brokkolien i små buketter og kok bukettene i 2–3 minutter. Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann. La brokkolien renne av seg på et kjøkkenpapir.
Kutt agurk og tomat i terninger, og vårløk i tynne skiver. Bland grønnsakene inn i tobladssalaten eller server grønnsakene hver for seg på en stor tallerken.
Rull falafelmiksen til boller, omtrent like store som golfballer. Trykk bollene litt de flate. Stek falaflene gylne på begge sider i en medium varm stekepanne med olje. Etter at de er stekt kan du holde dem varme på et stekebrett i ovnen.
Varm pitabrødene i 3–5 minutter i ovnen.
Server nystekte falafler i pitabrød med salat, lime i båter og tzatziki ved siden av.
125 g
Pitabrød: 0,5 stk
Salat: 150 g
Tzatziki: 2 ss
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!