Falafel i pitabrød med tzatziki og salat

Falafel i pitabrød med tzatziki og salat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
Brokkoli
½ stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tobladssalat
50 g
Falafelmiks
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fullkornspita
3 stk
Tzatziki
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Lime i båter
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan godt marineres med sitronsaft, vinaigrette eller salt og pepper. Server gjerne syltede grønnsaker, humus, fersk chili, chilisaus eller lignende til.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med vann til koking av brokkoli.
Kutt brokkolien i små buketter og kok bukettene i 2–3 minutter. Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann. La brokkolien renne av seg på et kjøkkenpapir.
Kutt agurk og tomat i terninger, og vårløk i tynne skiver. Bland grønnsakene inn i tobladssalaten eller server grønnsakene hver for seg på en stor tallerken.
Rull falafelmiksen til boller, omtrent like store som golfballer. Trykk bollene litt de flate. Stek falaflene gylne på begge sider i en medium varm stekepanne med olje. Etter at de er stekt kan du holde dem varme på et stekebrett i ovnen.
Varm pitabrødene i 3–5 minutter i ovnen.
Server nystekte falafler i pitabrød med salat, lime i båter og tzatziki ved siden av.
125 g Pitabrød: 0,5 stk Salat: 150 g Tzatziki: 2 ss Energiinnhold: 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!