Kylling i tomatsaus med pasta farfalle

Kylling i tomatsaus med pasta farfalle

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • ferdig utblandet grønnsaksbuljong
  • hvitløk
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Kapers
½ glass
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kyllinglår
520 g
Salt
Rød paprika
1 stk
Hvitløk
½-1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hakkede tomater
1 boks
Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
½–1 dl
Pasta farfalle
250 g
(Gluten)
Litt salt
Extra virgin olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kapers er en flott kilde til salt eller umamismak. Om du ikke er så glad i kapers, dropp det og salte og pepre kyllingen som vanlig.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Finhakk kapers og bland dem med olje. Ha kyllinglårene i en ildfast form og ha over kapersblandingen. Krydre med salt og pepper, sett formen i ovnen og la kyllingen steke i omtrent 30 minutter. Sett over en kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Kutt paprika i terninger og knus hvitløksfeddet med bredsiden av en kniv. Ha paprika og hvitløk i en stekepanne og stek dem i 3–4 minutter. Ha på hakkede tomater og buljong. Gi det hele et oppkok og smak til med salt, pepper og sukker. Når kyllingen har stått i ovnen i 20 minutter, ta formen ut av ovnen og hell tomatsausen over kyllingen. Sett formen tilbake i ovnen og stek kyllingen i ytterligere 10 minutter.
Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server ovnsbakt kylling i tomatsaus med pasta farfalle.
God middag!