Thai grønn kyllingcurry med pak choy og fullkornsris
Roede

Thai grønn kyllingcurry med pak choy og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Pak choy
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Sjampinjong
    100 g
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Grønn currypaste
    ½–1 pakke
    Liten kokosmelk
    1 boks
    Vann
    1 dl
    Olje
    1 ss
    Lime
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Currypasten har litt sting, så smak deg frem til en styrke som passer. Om du synes sausen er bitter, kan en klype sukker balansere ut dette. Smak deg frem!

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
    Skyll pak choy. Skrell rødløk, og rens sjampinjong for jord. Kutt pak choy og rødløk i strimler. Kutt sjampinjong i to. 
    Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek kyllingkjøttet i 2 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Stek så grønnsakene blanke i samme stekepanne. Tilsett currypaste, og stek videre i 1 minutt. Hell over kokosmelk og 1 dl vann, og kok opp. Vend inn kyllingkjøttet, og la curryen småkoke i 3–4 minutter mens du vender om underveis. Smak eventuelt til med mer currypaste og salt. 
    Kutt lime i båter. 
    Server thaicurry med kylling, pak choy, fullkornsris og lime. 
    400 g Kokt fullkornsris: 100 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!