Hjemmelaget pai med skinke, sopp, mozzarella og salat
Roede

Hjemmelaget pai med skinke, sopp, mozzarella og salat

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Spinat
100 g
Sjampinjong
100 g
Skinke i strimler
100 g
Revet mozzarella
50 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ss
Egg
4 stk
(Egg)
Melk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Spinat
100 g
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Balsamico, kesam- eller yoghurtdressing passer godt til denne retten. Steketiden kan variere noe med hvilken stekeovn du har.

Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med 24–30 cm i diameter.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kjevle ut deigen med litt hvetemel til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned i formen og inntil og opp langs kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Dette hindrer at deigen eser under steking. Forstek paibunnen på nederste rille i ovnen i omtrent 10 minutter (se tips).
Skyll og tørk all spinaten. Kutt spinaten i mindre strimler, og ta av halvparten til salat. Rens soppen for jord, og del den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek soppen i et par minutter, til den er lett gyllen. Vend inn skinkestrimlene mot slutten, og krydre med litt salt og pepper. 
Visp sammen 4 egg, 2½ dl melk, salt og pepper.
Fordel halvparten av spinaten, strimlet skinke og soppen i den forstekte bunnen. Hell over eggeblandingen, og topp med revet mozzarella. Skru ned til 200 grader varmluft. Stek paien i omtrent 15–20 minutter, eller til den er fast/har satt seg i midten. 
Kutt ½ rødløk og paprika i strimler. Bland sammen resten av spinaten, rødløken og paprikaen. Vend inn olivenolje, salt og pepper.
Server nystekt pai med grønn spinatsalat.
1 stykke à 200 g Salat Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!