Kyllingbryst bakt i krydret tomatsaus med grønnsaker og potetmos
Roede

Kyllingbryst bakt i krydret tomatsaus med grønnsaker og potetmos

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Red rub-krydder
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Kyllingbryst med skinn
440 g
Vann
1 dl
Olje
1 ss
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Margarin
1 ss
Ruccola
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan skrelles, om du ønsker en finere potetmos. Potetene kan også kokes eller ovnstekes, hvis det skulle friste mer.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og la de småkoke i omtrent 25 minutter. Gå videre til steg 3, mens potetene koker. Hell av vannet. Knus potetene, og vend inn melk og litt margarin, til ønsket konsistens. Krydre med salt og pepper.  
Skrell løk. Kutt løk og squash i terninger. Legg det over i en stor ildfast form, og bland inn 1 ss olje og salt. Bak grønnsakene i ovnen i 5–10 minutter, mens du lager ferdig sausen. 
Bland sammen hakkede tomater, 1 dl vann, red rub-krydder, tyrkisk krydder, honning og saften fra ½ sitron. Kutt resten av i sitronen i båter. Fordel blandingen over grønnsakene i formen. Legg kyllingbrystene på toppen, og dytt dem litt ned i sausen. Bak formen i ovnen i ytterligere 20 minutter. 
Skyll og tørk ruccola. 
Kutt kyllingen i skiver. Legg skivene tilbake i formen, og topp dem med ruccola. 
Server kyllingbryst bakt i krydret tomatsaus med grønnsaker, sitronbåter og potetmos. 
125 g Saus og grønnsaker: 150 g Potetmos: 150 g Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!