Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Hvitløk
1 fedd
Svinenakke i skiver
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
½ dl
Soyasaus
1 ss
Currypaste
½ pakke
Kokosmelk
1 pakke
Squash
½ stk
Grønne erter
125 g
Eggnudler
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har litt ekstra tid, ha curry pasten i en brødpose og bland inn svinekjøttet. La det stå en times tid. Slik får du en kraftigere currysmak på retten.
Skrell og del squash i terninger. Finhakk hvitløk. Del svineskivene i terninger og brun dem sammen med hvitløken i olje i en stekepanne. Ha på vann, soyasaus og curry paste. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes det er litt sterkt. Kok kjøttet i pannen på medium varme i et par minutter.
Kok opp lettsaltet vann til nudlene.
Ha kokosmelk i stekepannen, gi det hele et lite oppkok og la det småkoke i omtrent 10–12 minutter. Tilsett deretter squash, og kok videre til kjøttet er mørt. Det tar omtrent 5 minutter til. Tilsett ertene 2–3 minutter før servering.
Kok nudlene i rikelig med lettsaltet vann i 2–3 minutter. Når de er ferdigkokt, la dem renne av seg i en sil eller et dørslag. Bland nudlene inn med currysausen og varm opp.
Server thai red curry med svinekjøtt og nudler.
God middag!