Thai red curry med svinekjøtt

Thai red curry med svinekjøtt

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Hvitløk
    1 fedd
    Svinenakke i skiver
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Vann
    ½ dl
    Soyasaus
    1 ss
    Currypaste
    ½ pakke
    Kokosmelk
    1 pakke
    Squash
    ½ stk
    Grønne erter
    125 g
    Eggnudler
    ½–1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du har litt ekstra tid, ha curry pasten i en brødpose og bland inn svinekjøttet. La det stå en times tid. Slik får du en kraftigere currysmak på retten.

    Skrell og del squash i terninger. Finhakk hvitløk. Del svineskivene i terninger og brun dem sammen med hvitløken i olje i en stekepanne. Ha på vann, soyasaus og curry paste. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes det er litt sterkt. Kok kjøttet i pannen på medium varme i et par minutter.
    Kok opp lettsaltet vann til nudlene.
    Ha kokosmelk i stekepannen, gi det hele et lite oppkok og la det småkoke i omtrent 10–12 minutter. Tilsett deretter squash, og kok videre til kjøttet er mørt. Det tar omtrent 5 minutter til. Tilsett ertene 2–3 minutter før servering.
    Kok nudlene i rikelig med lettsaltet vann i 2–3 minutter. Når de er ferdigkokt, la dem renne av seg i en sil eller et dørslag. Bland nudlene inn med currysausen og varm opp.
    Server thai red curry med svinekjøtt og nudler.
    God middag!