Kjøttspyd med ovnsbakte poteter og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grillspyd
- hvitløk
- melk
- rosmarin, timian eller oregano
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Blomkål
½ stk
Salt
Rosmarin, timian eller oregano
2 ts
Hvitløk
1–2 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kjøttdeig av svin og okse
350 g
Hvitløk
1 fedd
Melk
2 ss
Salt
Grillspyd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Tobladssalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett en halv teskje med kanel i kjøttdeigen. Slik gjør du retten mer gresk!
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Knus hvitløk med bredsiden av en kniv. Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Del blomkålen i buketter og ha bukettene i formen med potetbåtene. Ha på salt, pepper, urter, knust hvitløk og olje. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Bland kjøttdeigen med finhakket hvitløk, melk, salt og pepper (se tips). Rull så kjøttet i avlange pølser og press pølsene på grillspyd. Stek spydene gylne på alle sider i en stekepanne i en blanding av olje og smør. Bruk medium varme, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
Del tomat og agurk i terninger, og bland det med salaten. Drypp over olivenolje.
Server greske kjøttspyd med salat, tzatziki, blomkålbuketter og ovnsbakte potetbåter.
God middag!