Fiskeboller i hvit saus med Lyngen-reker, råkost og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
Poteter
400 g
Fiskeboller i hvit saus
800 g
Lyngen-reker
1 pakke
Karri
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Knutekål
1 stk
Appelsin
1 stk
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å lage karrisaus? Varm opp en kjele med litt olje, tilsett ønsket mengde karri, og la det surre i 1 minutt. Tilsett litt vann, rør godt og kok opp. Når du gjør dette avgir karrien mer smak, og den klumper seg ikke så lett.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Hell fiskeboller og saus i kjelen, og kok opp under omrøring på middels varme. La det hele småkoke til fiskebollene er gjennomvarme, det tar omtrent 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg.
Skrell gulrøtter og knutekål, og riv dem den på grove siden av rivjernet. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i biter. Finhakk gressløken. Ha revet gulrot, knutekål, appelsin og gressløk i en bolle, og bland det hele sammen. Klem over resten av saften som er i appelsinskallet.
Server fiskeboller i hvit saus med Lyngen-reker, råkost og kokte poteter. Dryss over karri, om du ønsker.
God middag!