Kyllingsalat med byggkorn, tomat og spinatpesto

Kyllingsalat med byggkorn, tomat og spinatpesto

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Kjerneblanding
1 pakke
Spinat
50–100 g
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Olivenolje
½–1 dl
Sitron
½–1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre kyllingkjøttet med favorittkrydderet ditt. Urtekrydder, paprikakrydder eller ferske urter passer godt til. Har du parmesan på lur, kan du tilsette den og kjerneblandingen i spinatgremolataen, så har du en spinatpesto!

Kok opp 2 liter vann med litt salt i en kjele. Tilsett byggkorn når vannet koker, og rør godt. La kornene småkoke i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la kornene dampe seg tørre i kjelen.
Skyll grønnsaker, og skyll og tørk hjertesalat. Kutt eller riv salaten i mindre biter. Kutt agurk og rødløk i strimler. Kutt tomat i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i salatbolle, eller på et stort serveringsfat. 
Skyll og tørk spinat. Hold av halvparten til pesto, resten blandes inn i salaten. Finhakk ½ hvitløk, ev. litt mindre. Kjør sammen hvitløk, spinat og olivenolje, og smak til med finrevet sitronskall (kun det gule), sitronsaft, litt salt og pepper. 
Stek kjerneblandingen lett gyllen i en tørr stekepanne. Da får du frem de gode smakene. 
Forvarm en stor stekepanne til medium høy varme, og ha olje. Stek kyllingkjøttet i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Dryss kyllingkjøttet og kjerneblandingen over salaten. Fordel litt av dressingen over salaten, og vend alt sammen før servering. Server resten av pestoen ved siden av. 
Server kyllingsalat med kokte byggkorn, hjertesalat, agurk, tomat, ristet kjerneblanding og spinatpesto.
God middag!