Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og mager kjøttpølse
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Vann
1 l
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Purre
1 stk
Mager kjøttpølse
400 g
Flatbrød
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du lar retten retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Om du heller vil, kan du lage stekte pølser med rotmos, purreløk og potetbåter.
Kok opp en stor kjele med 1 liter vann og grønnsaksbuljong.
Kutt purreløk på langs, og skyll den godt. Skrell bakepotet, kålrot, gulrot og sellerirot. Kutt purreløken i skiver, og poteter, kålrot, gulrot og sellerirot i terninger. Skjær pølsene i biter.
Ha rotgrønnsaker, purreløk og poteter i kjelen med buljong. Kok opp, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Mot slutten tilsetter du pølsenebitene, og lar dem småkoke med i 5 minutter. Smak til suppen med salt og pepper.
Server grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, purreløk, kjøttpølse og flatbrød. Server gjerne litt smør ved siden av.
Om det skulle være noen rester igjen, egner de seg godt til frysing.
God middag!