Roede
Bakt laks med byggotto, eple og rosenkål
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- pepper
- salt
- vann
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Byggkorn
125 g
Grana Padano
1 stk
Vann
3–4 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
Laksefilet
325 g
Rosenkål
200 g
Rødt eple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan bruke litt hvitvin eller epleeddik i risottoen, om du ønsker litt syrligere smak. En risotto skal være løsere enn grøt, men væsken skal ikke renne ut av den.
Sett ovnen på 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til rosenkålen.
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm en vid kjele med tilhørende lokk, og ha i olje. Stek løken og hvitløken blank. Tilsett byggkorn, og la dem surre med i omtrent 2 minutter. Ha i 3 dl vann og buljongen. La byggottoen småkoke til den har blitt en tykk grøt, det tar 18–20 minutter. Rør om underveis. Smak til med litt margarin, finrevet Grana Padano, sitronsaft, og litt salt og pepper. Blir risottoen for tørr, justerer du den med litt vann.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Bak fisken i stekeovnen i omtrent 8–12 minutter.
Rens rosenkålen for ødelagte blader, og del hver rosenkål i to. Kok rosenkålen i 2–3 minutter, og hell av vannet. Kutt eplet i terninger, og vend dem sammen med de kokte rosenkålene. Krydre lett med salt og pepper. Har du litt sitron igjen, kan du ha en skvis sitronsaft over, også.
Server bakt laks med byggotto, rosenkål, eple og sitronbåter.
200 g Bakt laks: 125 g Rosenkål og epler: 150 Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!