Ytrefilet av svin med rosettkål, ovnsbakt rødbet og appelsinvinaigrette

Ytrefilet av svin med rosettkål, ovnsbakt rødbet og appelsinvinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    Poteter
    400 g
    Rødbete
    1 stk
    Sjalottløk
    1 stk
    Appelsin
    1 stk
    Olivenolje
    ½ dl
    Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    1 ss
    Soyasaus
    1 ss
    Ytrefilet av svin
    400 g
    Rosettkål
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek svinefileten gyllen på alle sider. Sett i et steketermometer, og stek fileten videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for svinefilet.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til rosettkål.
    Skyll poteter, og kutt dem i båter. Skrell rødbete, og kutt den i båter. Fordel potet- og rødbetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Stek poteter og rødbeter i ovnen til de er gylne og møre, det tar 20–25 minutter.
    Del svinefiletene i skiver av ca. 1 cm (se tips). Varm opp en stekepanne og tilsett 2–3 ss olje. Stek ytrefilet av svin i 1–2 minutter på hver side. Ha 1 ss smør i panne mot slutten av steketiden, smelt smøret og øs det over kjøttet. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 5 minutter før det serveres.
    Skrell og finhakk sjalottløk. Riv skallet av en halv appelsin på den fine siden på rivjernet, del den deretter i to og klem ut saften fra den halve appelsinen i en kopp. Skrell skallet av den andre halvdelen, og kutt appelsinen i små terninger. Stek sjalottløken til den blir blank i samme panne som du stekte kjøttet i. Tilsett revet appelsinskall, appelsinjuice, olivenolje, eddik og soyasaus. Kok opp, trekk pannen til side og vend inn appelsinterningene. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 
    Skyll rosettkålen, og ha dem i det kokende vannet. La den koke i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn 1 ss smør.
    Server urtemarinert svinefilet med rosettkål, ovnsbakte rødbeter, poteter og appelsinsjy. 
    God middag!