Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Hvetemel
- kjøttbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Stekepølse
300 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Tomatpuré
2 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Kjøttbuljongterning
1 stk
Rømmemiks
1 pakke
Sukker
1–2 ts
Salt
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Del hver sopp i to. Del halvpartene i to. Nå er den klar til å stekes.
Kok risen som angitt på pakningen.
Finhakk løk og del sopp i fire. Finhakk hvitløk og kutt gulrot og paprika i terninger. Om du ønsker, ta skinnet av pølsene og del pølsene i biter.
Varm opp en kjele med olje og stek pølsebitene. Tilsett løk, gulrot, paprika og sopp (se tips). La pølser og grønnsaker steke videre i 3–4 minutter.
Tilsett tomatpuré, dryss over mel og rør godt. Ha i vann og buljongterning. Knus gjerne buljongterningen litt slik at den blander seg lettere i sausen. La det hele småkoke i 10 minutter. Tilsett rømmemiks og smak til med sukker, salt og pepper.
Skyll salaten og ha den i en bolle. Kutt tomaten og ha den i bollen med salat.
Server pølsestroganoff med kokt ris og salat.
God middag!