Svinekjake med sprøstekt gnocchi, aromasopp og Gran Biraghi
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Aromasopp
100 g
Tomatpuré
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Vann
½ dl
Mørkokte svinekjaker
350 g
Gnocchi
300–500 g
Smør
1–2 ss
Strimlet grønnkål
100 g
Gran Biraghi
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gnocchi er en form for pasta, som er laget på poteter, mel og egg, og ofte med parmesan. Gnocchien kokes og serveres slik den er, den kan gratineres eller pannestekes med meierismør. Kjøttet kan stekes for seg selv i en ildfast form i stekeovnen.
Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchi.
Skrell hvitløk, sjalottløk og sellerirot. Rens sopp for ev. jord. Finhakk hvitløk. Kutt selleriroten og sjalottløken i terninger, og del soppen i to. Stek grønnsakene i olje i en vid kjele, eller i en stekepanne med høye kanter. Tilsett tomatpuré, og la den steke med grønnsakene i 1–2 minutter. Tilsett hakkede tomater, skyll ut boksen med litt vann og tilsett også dette. Ha i kjøttet med kraften som er i pakken. Kok opp, og la alt småkoke videre i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok gnocchiene i 2 minutter, eller til de flyter opp. Hell av vannet i et dørslag, og la det renne av seg. Forvarm en stekepanne, og ha i litt olje og smør. Stek gnocchiene gylne, og tilsett grønnkålen i 1–2 minutter. Krydre med litt salt, pepper og ha Gran Biraghi over.
Server svinekjake i tomatsaus med grønnsaker, sprøstekt gnocchi, grønnkål og Gran Biraghi.
God middag!