Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Moste tomater
350 ml
Chiliflak
¼ pakke
Sukker
1 ts
Lyrfilet
375 g
Olivenolje
½ dl
Pitabrød
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt inn her! Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver eller terninger, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Sil av vannet.
Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i skiver, finhakk hvitløken og kutt paprikaen i store terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank.
Tilsett paprikaen, de moste tomatene, chiliflakesene og 1 ts sukker. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper. La det hele småkoke i 10 minutter.
Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Ha ½ dl olivenolje og grovkvernet pepper over retten ved servering. Server bacalao med pitabrød!
God middag!