Sitron- og honningstekt kylling med blomkål og hvitløkspoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Sitron
½–1 stk
Honning
1 pakke
Blomkål
½–1 stk
Grønne bønner
150 g
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek de små blomkålbukettene møre i en stekepanne med olje og smør, eller kjør den ferdigkokte blomkålen til en puré med en stavmikser.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Del potetene i to eller fire, avhengig av størrelse. Del hvitløken i to, og knus den med brede siden av kniven. Ha potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er møre. Det tar 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, og krydre den med salt og pepper. Ha 1 ss smør og honning i pannen. Riv over skallet av halve sitronen, og smak til med saft fra sitronen. Stek kyllingen i 2–3 minutter til, til den er gjennomstekt. Øs smøret og honningen over kyllingen mens den steker.
Kutt blomkål i små buketter. Kok blomkålen og de grønne bønnene i 3–4 minutter. Hell av vannet, og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med 1–2 ss smør (se tips).
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp under omrøring.
Server sitronkylling med blomkål, grønne bønner, hvitløkspoteter og kremet appelsinsaus.
God middag!