Kyllinglår med rotgrønnsaker og béarnaise

Kyllinglår med rotgrønnsaker og béarnaise

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • paprikapulver
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Kyllinglår
    260 g
    Paprikapulver
    1 ts
    Salt
    Gulrot
    1 stk
    Kålrot i staver
    125 g
    Kinesisk hvitløk
    ¼ stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Jasminris
    150 g
    Vann
    Litt salt
    Bearnéssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kutt kyllinglåret i leddet for å korte ned på steketiden.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    Ha kyllinglårene i en oljet ildfast form. Krydre dem med salt, pepper og paprikapulver (se tips). Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 25–30 minutter.
    Skrell gulroten og kutt den i staver. Ha kålrot og gulrot i en ildfast form. Knus hvitløken med flatsiden av kniveggen. Tilsett hvitløken i formen, drypp over olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter. Du kan fint steke grønnsaker og kylling i ovnen samtidig, bare bytt plass på brettene underveis.
    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring. Om du synes den er litt tykk, kan du tilsette litt vann.
    Server kyllinglår med ris, rotgrønnsaker og béarnaisesaus.
    God middag!