Kyllinglår med rotgrønnsaker og béarnaise
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllinglår
260 g
Paprikapulver
1 ts
Salt
Gulrot
1 stk
Kålrot i staver
125 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Jasminris
150 g
Vann
Litt salt
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt kyllinglåret i leddet for å korte ned på steketiden.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ha kyllinglårene i en oljet ildfast form. Krydre dem med salt, pepper og paprikapulver (se tips). Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Skrell gulroten og kutt den i staver. Ha kålrot og gulrot i en ildfast form. Knus hvitløken med flatsiden av kniveggen. Tilsett hvitløken i formen, drypp over olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter. Du kan fint steke grønnsaker og kylling i ovnen samtidig, bare bytt plass på brettene underveis.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring. Om du synes den er litt tykk, kan du tilsette litt vann.
Server kyllinglår med ris, rotgrønnsaker og béarnaisesaus.
God middag!