Thaisuppe med nudler, sopp, egg, koriander og spicy nøttemiks

Thaisuppe med nudler, sopp, egg, koriander og spicy nøttemiks

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Aromasopp
100 g
Blomkål
½ stk
Vårløk
½ pakke
Gul currypaste
1 ss
(Sennep, Hvete)
Kokosmelk
½–1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Lime
1 stk
Vann
4 dl
Eggnudler
150–200 g
(Egg, Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
1 pakke
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt ingefær, limeblader eller sitrongress i suppen, for mer smak!

Kok opp en kjele med vann til egg, og en kjele med lettsaltet vann til nudler. 
Rens aromasopp for jord, og kutt hver sopp i skiver. Kutt blomkål i små buketter. Kutt vårløk i tynne skiver, og finhakk koriander. 
Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Ha i sopp, og stek til soppen har fått litt farge. Tilsett blomkål, currypaste, kokosmelk, 4 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Kok egg i 7–8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, når de er ferdigkokte. Skrell eggene, og del hvert egg i to.
Tilbered nudler som anvist på pakken. Ha grønnsaksbuljong i kokevannet med nudlene.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist nøttemiksen i ca. 30 sekunder, eller til nøttene er gylne. Smak til med ønsket mengde chiliflakes.
Server thaisuppen med nudler, aromasopp, egg, vårløk, koriander og spicy nøttemiks.
God middag!