Thaisuppe med nudler, sopp, egg, koriander og spicy nøttemiks
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Aromasopp
100 g
Blomkål
½ stk
Vårløk
½ pakke
Gul currypaste
1 ss
Kokosmelk
½–1 pakke
Egg
2 stk
Lime
1 stk
Vann
4 dl
Eggnudler
150–200 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt ingefær, limeblader eller sitrongress i suppen, for mer smak!
Kok opp en kjele med vann til egg, og en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Rens aromasopp for jord, og kutt hver sopp i skiver. Kutt blomkål i små buketter. Kutt vårløk i tynne skiver, og finhakk koriander.
Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Ha i sopp, og stek til soppen har fått litt farge. Tilsett blomkål, currypaste, kokosmelk, 4 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Kok egg i 7–8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, når de er ferdigkokte. Skrell eggene, og del hvert egg i to.
Tilbered nudler som anvist på pakken. Ha grønnsaksbuljong i kokevannet med nudlene.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist nøttemiksen i ca. 30 sekunder, eller til nøttene er gylne. Smak til med ønsket mengde chiliflakes.
Server thaisuppen med nudler, aromasopp, egg, vårløk, koriander og spicy nøttemiks.
God middag!