Kjøttpudding med potetform og løksjy

Kjøttpudding med potetform og løksjy

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Buljongterning
    • extra virgin olivenolje
    • hvetemel
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker
    • vann
    Sous vide-poteter med skall
    400 g
    Tomat
    1 stk
    Løk
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    1 ss
    Salt
    Løk
    ½ stk
    Smør
    1 ss
    Sukker
    2 ts
    Hvetemel
    1 ss
    Vann
    3 dl
    Buljongterning
    ½ stk
    Kapers
    1 ss
    Kjøttpudding
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Kinakål og grønne bønner
    250 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Smør
    1 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak gjerne til sjyen med grov sennep.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    Skyll potetene. Kutt poteter, tomat og en halv løk i skiver, og legg det etter hverandre i en smurt ildfast form. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetformen til alt er gjennomvarmt. Det tar omtrent 15–20 minutter.
    Hakk den andre halve løken. Brun den i smør, ha på sukker og la det smelte. Rør inn hvetemel og spe med vann blandet med buljong. Tilsett kapers rett før servering. Du trenger ikke å smake til med salt, både buljongen og kapersen gir nok salt til sjyen (se tips).
    Kutt kjøttpuddingen i skiver à 1 cm. Stek skivene på begge sider i en stekepanne med olje. Ta dem ut og hold dem varme frem til servering.
    Tilsett litt mer olje i pannen. Ha i kinakål og bønner, og la det steke til kålen akkurat faller sammen. Ha på smør og smak til med salt og pepper.
    Server stekt kjøttpudding med potetform, stekte grønnsaker og løksjy.
    God middag!