Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Buljongterning
- extra virgin olivenolje
- hvetemel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Sous vide-poteter med skall
400 g
Tomat
1 stk
Løk
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Løk
½ stk
Smør
1 ss
Sukker
2 ts
Hvetemel
1 ss
Vann
3 dl
Buljongterning
½ stk
Kapers
1 ss
Kjøttpudding
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kinakål og grønne bønner
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til sjyen med grov sennep.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene. Kutt poteter, tomat og en halv løk i skiver, og legg det etter hverandre i en smurt ildfast form. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetformen til alt er gjennomvarmt. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Hakk den andre halve løken. Brun den i smør, ha på sukker og la det smelte. Rør inn hvetemel og spe med vann blandet med buljong. Tilsett kapers rett før servering. Du trenger ikke å smake til med salt, både buljongen og kapersen gir nok salt til sjyen (se tips).
Kutt kjøttpuddingen i skiver à 1 cm. Stek skivene på begge sider i en stekepanne med olje. Ta dem ut og hold dem varme frem til servering.
Tilsett litt mer olje i pannen. Ha i kinakål og bønner, og la det steke til kålen akkurat faller sammen. Ha på smør og smak til med salt og pepper.
Server stekt kjøttpudding med potetform, stekte grønnsaker og løksjy.
God middag!