Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • evt. smør
  • fiskebuljong
  • maisenna
  • smør
Bagetter
½–1 pakke
Evt. smør
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Blåskjell
1 kg
Eplesider-/hvitvinseddik
0,5 dl
Fiskebuljong
5–6 dl
Rømmemiks
1 pakke
(Laktose)
Maisenna
1 ss
Gulrot
1 stk
Fennikel
1 stk
Isgalt
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut eddiken med 1–2 dl tørr hvitvin. Sammen med kraften fra blåskjellene vil du få en supergod base til fiskesuppe eller blåskjellsuppe. Juster mengden fiskebuljong til du får den konsistensen du liker. Om du ikke skulle tåle blåskjell, bruker du litt mer fiskebuljong og serverer kun fisk i suppen.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Stek bagettene i ovnen i omtrent 9 minutter. Ta eventuelt ut litt smør til temperering.
Skyll blåskjellene og fjern byssustrådene. Fjern også knuste skjell (se tips).
Kutt sjalottløk i terninger og stek terningene i smør i en stor kjele som du har lokk til. Ha i blåskjell og eddik, og la blåskjellene dampe i 6–7 minutter under lokk (se tips). Sil av blåskjellkraften i en bolle og sett blåskjellene til side.
Kutt gulrot og fennikel i små terninger. Ha litt mer smør i kjelen og fres grønnsakene i et par minutter. Hell på blåskjellkraften, ferdigblandet fiskebuljong og rømmemiks. La grønnsakene småkoke i 10–15 minutter.
Mens suppen trekker, rens blåskjellene fra skallet og legg dem til side. La gjerne de største blåskjellene være i skallet og spar dem til pynt i suppen. Kast blåskjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Bland maisenna med 1–2 spiseskjeer vann. Når grønnsakene i suppen er møre, jevn suppen med maisenna under omrøring. Smak til suppen med salt og pepper.
Skyll fisken og del den i terninger. Ha fisketerningene i suppen, rør om og la det hele trekke i et par minutter.
Ha de rensede blåskjellene i suppen ved servering, og rør om. Server suppen med bagetter og eventuelt smør.
God middag!