Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- salt
- solsikke-/rapsolje
Paideig
300–400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hvetemel
3 ss
Tørre erter
½–1 pakke
Egg
4 stk
Melk
2 dl
Salt
Aromasopp
150 g
Cherrytomater
½ pakke
Kokt skinke i strimler
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Revet gouda
1/3 pakke
Restaurantsalat
75 g
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en rett som tar litt tid, og den kan gjerne lages klar en dag med bedre tid. Ertene kan du ta vare på og bruke til paisteking en annen gang. Tørre erter kan også brukes til for eksempel ertesuppe eller til ertestappe til kjøttkakene. En kesam- eller yoghurtdressing passer godt til denne retten.
Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med 25–30 cm i diameter. Smør den med litt olje.
Varm opp ovnen til 220 grader med over- og undervarme.
Kjevle ut deigen til en stor leiv som dekker paiformen. Legg deigen over formen og trykk den ned i formen og inntil kantene. Skjær bort det som kommer utenfor. Prikk bunnen med en gaffel.
Du skal nå forsteke paibunnen. Legg et bakepapir ned i formen og fyll bunnen med tørre erter. Dette er for at deigen ikke skal ese under steking. Stek formen på nederste rille i omtrent 15 minutter, til den er lett gyllen.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.
Kutt sopp i fire og cherrytomater i to. Stek soppen lett gyllen i en stekepanne.
Ta ut ertene av formen (se tips). Fordel cherrytomater, sopp og skinke i formen og hell på eggeblandingen. Topp med revet ost. Sett formen i ovnen, skru over på varmluft, og skru ned temperaturen til 180 grader. Stek paien i 15–20 minutter til den er fast i midten.
Kutt rødløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Bland sammen restaurantsalat, rødløk og tomat, og vend inn vinaigretten før servering. Vinaigretten kan også serveres ved siden av.
Server nystekt pai med grønn salat og sennepsvinaigrette.
Her blir det fort noen middagsrester igjen. Ta vare på disse og spar dem til lunsj dagen etter. Rester av ost kan fryses og brukes senere i lignende retter.
et stykke à 300 g
Salat:
Dressing: 1 ts
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!