Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris

Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker/honning
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    Litt salt
    Rød paprika
    1 stk
    Kokosmelk
    1 pakke
    Sukker/honning
    ½ ts
    Lime
    ½–1 stk
    Salt
    Vann
    1-3 ss
    Prinsessefilet av kylling
    450 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Blomkål og finstrimlet kål
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre sausen med karrikrydder for en annen vri. Grønnsaker som paprika, løk, brokkoli eller din favorittgrønnsak kan også stekes og serveres til denne retten.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Kutt paprikaen i strimler. Stek den mør i en liten kjele og hell på kokosmelk. Kok opp og kjør paprika- og kokosmelkblandingen fin med en stavmikser. Smak til med sukker, limesaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt vann.
    Ha salt og pepper på kyllingen og brun den i en forvarmet stekepanne med olje. Legg den over i en ildfast form og fordel paprikasausen over. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 5–8 minutter (se tips).
    Stek blomkål og kål i en stekepanne med olje og krydre med salt og pepper.
    Server paprikabakt kylling med fullkornsris og stekte grønnsaker.
    150 g Kylling: 150 g Saus: 1/2 dl Grønnsaker: Kaloriinnhold: 360 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!