Laksewrap

Laksewrap

Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    Isbergsalat
    ½ stk
    Agurk
    ½ stk
    Gulrot
    1 stk
    Gul paprika
    ½ stk
    Granateple
    ½–1 stk
    Sweet chili-saus
    1 beger
    Fullkornstortillaer
    ½–1 pakke
    Laksefilet
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Varm opp ovnen til 200 grader varmluft, eller du kan bruke micro om du har det.
    Skyll grønnsaken og kutt salat, agurk og paprika i strimler. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove delen av rivjernet.
    Ta på et forkle, granateple inneholder mye farge som lett setter seg på klærne. Kutt av toppen og bunn på granateple. Del granateple i to, hold det over en skål og slå det lett med en skje, de røde kjernene vil da dette ut. (blir det mye granateple igjen, sett det kaldt og spis det som snaks). For å slippe at det spruter kan du gjøre dette inni en brødpose.
    Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Kutt fisken i terninger. Varm opp en stekepanne med olje. Stek fisken gyllen på alle sider, dette tar omtrent 5 minutter totalt. Krydre med salt og pepper.
    Varm tortilla i ovnen eller i micro, i 2-3 minutter.
    Ha alle grønnsakene og laksen i hver sin skål. Sett grønnsaker, laks, sweet chilisaus og tortilla på bordet så alle kan lage seg sin favoritt wraps.
    - Omtal maten for det det er. Eks ikke si fisk, omtalen fisken med navn som torsk og laks. Barn som liker laks trenger ikke å være så glad i torsk og omvendt. Du gjør det samme med kjøtt, sier ikke at du skal spise kjøtt til middag, du sier kjøttkaker, pølser, biff, kylling, koteletter.
    Granateple er en frukt som dyrkes i landene rundt Middelhavet, Afrika og Sør-Amerika, og vokser på trær. Frukten er hard, har en rustrød farge og skal visst nok inneholde seks rom. Rommene er fylt med røde små kjerner som nesten ser ut som perler. Det er disse perlene vi spiser. Ta en smak? Hva smaker det? Granateple inneholder noe som heter antioksidanter, disse hjelper kroppen din å jage bort bakterier kroppen ikke trenger.
    God middag!