Søtpotet- og fikenpai med frisk råkostsalat, eple og mynte

Søtpotet- og fikenpai med frisk råkostsalat, eple og mynte

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Egg
4 stk
(Egg)
Søtpotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Rosmarin
1 pakke
Fiken
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Rødbete
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Mynte
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek paifyllet med litt chiliflakes, for mer smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i stekeovnen i ca. 10 minutter. Skru stekeovnen ned til 200 grader når du tar ut paiformen.
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. Skrell søtpoteten og løken. Kutt søtpoteten, løken og fikenen i skiver. Varm en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i ca. 3 minutter på hver side, og krydre dem med litt salt og pepper. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og ha i løken. Stek i 2–3 minutter, eller til løken blir blank. Fordel søtpotetblandingen lagvis utover paibunnen. Hell over eggeblandingen. Topp paien med rosmarinen og fikenen og smuldre fetaosten over. Krydre med salt og pepper. 
Stek paien i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. 
Tørk ut av stekepannen og varm den til opp til middels høy varme. Stek valnøttene i 2–3 minutter, eller til nøttene har fått farge. 
Skrell rødbeten og gulroten. Grovriv rødbeten, eplet og gulroten på et rivjern. Ha råkosten over i en skål. Finhakk mynten og grovhakk valnøttene. Del sitronen i båter, press over saften fra et par av sitronbåtene og vend inn i råkostsalaten sammen med mynten og nøttene.
Server paien med råkostsalaten og resten av sitronbåtene. 
Restetips! Pai holder seg godt i kjøleskapet, og smaker like godt dagen etter til lunsj eller kvelds. 
God middag!