Kyllingbryst med steinsopprisotto og bakte tomater
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllingbryst med skinn
420 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Cherrytomater
1 pakke
Smør
1 ss
Aromasopp
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
1 stk
Steinsopprisotto
150 g
Vann
5 dl
Grønne erter
125 g
Gressløk
½ pakke
Parmesan
½ pakke
Salt
Sitron
1/2 stk
Brokkoli
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har et steketermometer, sett det i kyllingen der den er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den opp i skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med vann til koking av brokkoli.
Brun av kyllingbrystene i en stekepanne med litt olje. Legg dem over i en ildfast form. Ha i cherrytomater og litt smør. Krydre alt med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek kylling og tomater i 12–15 minutter (se tips). La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Rens soppen for eventuelle jordrester og del den i fire. Finhakk løk. Del brokkoli i buketter.
Stek soppen lett gyllen i olje i en vid kjele. Tilsett løk og stek videre til den er blank. Ha i risottoris og vann, kok opp og la risottoen småkoke i omtrent 16–18 minutter. Rør underveis.
Kok brokkolien i 3–4 minutter. Skyll, tørk og finhakk gressløk.
Når risottoen er ferdig, tilsett erter og gressløk. Smak til med revet parmesan, salt, pepper og sitronsaft.
Server steinsoppsrisotto med kyllingbryst, bakte tomater og brokkoli. Bellissimo!
God middag!