Gnocchi med krydret tomatsaus og bacon

Gnocchi med krydret tomatsaus og bacon

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Gnocchi
500 g
(Sulfitt, Hvete)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Baconterninger
150 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Squash
½–1 stk
Moste tomater
350 ml
Middelhavskrydder
1 pakke
(Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gnocchi, uttales njåki, er en type pasta som er laget av poteter. En ekte italiensk klassiker!

Kok opp en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann. Ha gnocchi i kjelen, og kok til de flyter til toppen, det tar 2–4 minutter. Sil av vannet.
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Kutt squash i terninger. Finriv Grana Padano-osten. 
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek baconet til det blir sprøtt. Tilsett sjalottløken og hvitløken, og stek til løken blir blank. Ha i squashen, de moste tomatene og middelhavskrydderet. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett olje og smør. Stek gnocchiene i to omganger, til de er gylne og litt sprø. Vend inn Grana Padano-osten mot slutten av steketiden. Bland godt slik at osten ikke svir seg.
Server gnocchi med krydret tomatsaus og bacon.
God middag!