Pasta bolognese

Pasta bolognese

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • terning kylling-/kjøttbuljong
  • tørket oregano, basilikum eller timian
  • vann
Kjøttdeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
1 stk
Sellerirot
½ stk
(Selleri)
Gulrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½–1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Terning kylling-/kjøttbuljong
1 stk
Tørket oregano, basilikum eller timian
1 ts
Salt
Linguine
200–250 g
(Gluten)
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Ruccola
50 g
Parmesan
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne sausen må gjerne koke lengre eller lages klar dagen før, da vil smakene komme bedre frem. Tilsett en skvett rødvin, litt tomatpuré eller et par laurbærblad om du har. En teskje sukker vil balansere ut bitterhet fra tomatene. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten!

Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Kutt løk, sellerirot og gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk og chili. Sellerirot og gulrot kan også rives på et rivjern.
Brun kjøttet i en forvarmet vid kjele med olje. Det er viktig at kjelen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir kjøttet kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe.
Tilsett grønnsakene og la dem steke med til de er blanke. Ha hakkede tomater, vann, buljong og urter i kjelen. La sausen småkoke i omtrent 10–15 minutter til den har fått en god og tykk konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Juster mengden pasta du koker til din familie. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Skyll og tørk ruccola.
Server pasta bolognese med revet parmesan og ruccolasalat på toppen.
God middag!