Ovnsbakt kylling og aubergine med dukkah, couscous med urter og syrlig yoghurtdipp

Ovnsbakt kylling og aubergine med dukkah, couscous med urter og syrlig yoghurtdipp

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kjerneblanding
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Aubergine
1 stk
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Smør
2 ss
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Sitron
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Pimientos de Padrón
150 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dukkah er en egyptisk krydderblanding. Dukkah inneholder alltid ristede nøtter, sesamfrø og en blanding av forskjellige kryddere og urter. Ordet «dukkah» er hentet fra arabisk, og betyr «å knuse» eller «å male/støte» i en morter.

Varm ovnen til 220 grader varmluft.
Ha kjerneblandingen, sesamfrø og tyrkisk krydder i en varm stekepanne, og rist det til det har fått en lett bruning. Ta dukkahblandingen ut av pannen, og knus den lett i en morter, med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. 
Del auberginen i terninger. Ha aubergine og kylling i en ildfast form. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Ha dukkahblandingen over kyllingen, og stek i 15 minutter. Vend på aubergineterningene underveis. 
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Ha 2 ss smør i samme stekepanne som du ristet dukkahen i, og brun smøret til det har fått en lett brunfarge. Hell smøret over aubergineterningene og kyllingen ved servering. 
Del sitronen i båter, og smak til yoghurten med litt sitronsaft. 
Ha olje i en varm stekepanne, og stek paprikaene til de har fått en bruning på alle sider. 
Server ovnsbakt kylling og aubergine med dukkah og brunet smør, couscous med urter, syrlig yoghurtdipp, stekt paprika og sitronbåter. 
God middag!