Gnocchi med krydret tomatsaus og bacon
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Gnocchi
150–250 g
Grana Padano
1 stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Grønn paprika
1 stk
Baconterninger
150 g
Hakkede tomater
1 boks
Middelhavskrydder
½–1 pakke
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok bare ønsket mengde gnocchi, ha resten i en plastpose og legg den i fryseren. Gnocchi, uttales njåki, og er en type pasta som er laget av potet. En ekte italiensk klassiker!
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha gnocchi i kjelen, og kok dem til de flyter til toppen, det tar 2–4 minutter. Hell av vannet, og la gnocchien renne godt av seg.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i terninger. Riv Grana Padano på den fine siden av rivjernet.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek bacon til det blir sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det steke med til løken blir blank. Ha i paprika, hakkede tomater og middelhavskrydder. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Varm opp en stekepanne, tilsett godt med olje og 1 ss smør. Stek gnocchiene i 2 omganger, til de er gylne og lett sprø. Vend inn Grana Padano mot slutten av steketiden. Vend godt om, så osten ikke brenner seg.
Vask og tørk salaten, og drypp olivenolje over. Vend det godt sammen.
Server gnocchi og krydret tomatsaus med bacon og salat.
God middag!