Kebabspyd med ratatouille, rømmedressing og bulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
4 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- salt
- vann
Vann
12 dl
Grov bulgur
500 g
Ratatouille
2 pose
Salt
Hvitløk
1 fedd
Rømmemiks
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dressingen, bulguren og kebaben kan du lage dobbel porsjon av med en gang, alt holder seg fint i 3–5 dager i kjøleskap. Men vær forsiktig med oppvarming av kebaben så den ikke blir tørr. 150 grader under aluminiumsfolie er best.
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Skyll bulguren i kaldt vann. Ha vann eller buljong i en romslig kjele, kok opp og tilsett bulgur. Legg på lokk og la bulguren trekke på lav varme i omtrent 13–15 minutter til den er mør. Hell av overflødig vann og la den dampe tørr.
Mens bulguren koker, klem lammekjøttdeigen på grillspyd, eller form ovale, avlange pølser. Legg spydene i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek til de er gylne og gjennomstekte. De er ferdige når det er lett å dra dem av spydet, det tar omtrent 15 minutter.
Varm opp ratatouillen i en vid kjele under lokk på middels temperatur. Når den er gjennomvarm, smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra krydder. Paprikapulver, chili og urter er godt å ha i.
Hakk persille og hvitløk, og bland det sammen med rømmemiks. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.
God middag!