Kebabspyd med ratatouille, rømmedressing og bulgur

Kebabspyd med ratatouille, rømmedressing og bulgur

Ny oppskrift
Under 30 min
4 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grillspyd (kan sløyfes)
    • salt
    • vann
    Vann
    12 dl
    Grov bulgur
    500 g
    Ratatouille
    2 pose
    Salt
    Hvitløk
    1 fedd
    Rømmemiks
    1 pakke
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dressingen, bulguren og kebaben kan du lage dobbel porsjon av med en gang, alt holder seg fint i 3–5 dager i kjøleskap. Men vær forsiktig med oppvarming av kebaben så den ikke blir tørr. 150 grader under aluminiumsfolie er best.

    Sett ovnen på 210 grader varmluft.
    Skyll bulguren i kaldt vann. Ha vann eller buljong i en romslig kjele, kok opp og tilsett bulgur. Legg på lokk og la bulguren trekke på lav varme i omtrent 13–15 minutter til den er mør. Hell av overflødig vann og la den dampe tørr.
    Mens bulguren koker, klem lammekjøttdeigen på grillspyd, eller form ovale, avlange pølser. Legg spydene i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek til de er gylne og gjennomstekte. De er ferdige når det er lett å dra dem av spydet, det tar omtrent 15 minutter.
    Varm opp ratatouillen i en vid kjele under lokk på middels temperatur. Når den er gjennomvarm, smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra krydder. Paprikapulver, chili og urter er godt å ha i.
    Hakk persille og hvitløk, og bland det sammen med rømmemiks. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.
    God middag!