Lettsaltet torsk med ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og brunet smør
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- helmelk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
Grønne erter
125 g
Helmelk
½ dl
Smør
1 ss
Smør
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bake småpotetene i ovnen sammen med gulrøttene, for mindre oppvask!
Sett stekeovnen på 225 grader, og sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Når vannet i kjelen fra punkt 1 har kokt opp, skru av varmen og legg fisken i kjelen. La fisken stå å trekke i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
Kok ertene i ca. 2 minutter, og hell av vannet. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ha 50 gram smør i en liten kjele, og varm det opp på middels høy varme til det begynner å skumme og blir gyllent.
God middag!