Lettsaltet torsk med ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og brunet smør

Lettsaltet torsk med ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og brunet smør

Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • helmelk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Helmelk
½ dl
Smør
1 ss
Smør
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake småpotetene i ovnen sammen med gulrøttene, for mindre oppvask!

Sett stekeovnen på 225 grader, og sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. 
Skrell gulrøttene, og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Når vannet i kjelen fra punkt 1 har kokt opp, skru av varmen og legg fisken i kjelen. La fisken stå å trekke i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
Kok ertene i ca. 2 minutter, og hell av vannet. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ha 50 gram smør i en liten kjele, og varm det opp på middels høy varme til det begynner å skumme og blir gyllent. 
God middag!