Red Thai-curry med kylling, paprika og jasminris
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Jasminris
150 g
Rødløk
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Gulrøtter
200 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Kokosmelk
1 liten boks
Rød currypaste
50 g
Hønsebuljong
½ pakke
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan være litt sterk! Smak deg forsiktig frem med currypasten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell rødløken og gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kutt paprikaen i tynne staver.
Varm opp en dyp stekepanne eller en vid, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den har fått en gyllen stekeskorpe. Ha i rødløken, paprikaen og gulrotskivene, og stek videre i 2–3 minutter. Legg kyllingen og grønnsakene på en tallerken.
Tilsett kokosmelken, 1 ss currypaste og pakken med hønsebuljong i kjelen, og la det småkoke i 8–10 minutter. Ha kyllingen og grønnsakene tilbake i kjelen de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til sukker, salt og pepper, og eventuelt mer currypaste.
Kutt limen i båter, og server dem til retten.
God middag!