Urtemarinert svinekjøtt i tomatisert bønnecassoulet med ovnsbakt brød
Roede

Urtemarinert svinekjøtt i tomatisert bønnecassoulet med ovnsbakt brød

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Vårløk
½ pakke
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Moste tomater
350 ml
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Mexican BBQ
½–1 pakke
(Sulfitt)
Vann
2 dl
Hvite bønner
1 boks
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tomatpuré og/eller balsamicosirup vil gi en dypere smak på bønnecassouleten. Både finrevet parmesan og aioli passer godt til!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek steinovnsbakte multibrød i 4–5 minutter før servering. 
Skrell løk, hvitløk og gulrøtter. Skyll vårløk. Finhakk gul løk og hvitløk. Kutt gulrøttene i skiver. Rens sopp for jord, og kutt dem i to. Kutt vårløken i tynne skiver. Skyll bønnene i et dørslag. 
Varm opp en vid kjele, og ha i olje. Stek kjøttet på høy varme til det får en fin stekeflate, det tar omtrent 3–4 minutter. Tilsett gul løk, hvitløk, gulrøtter, sjampinjong og meksikansk grillkrydder, og stek videre i 2–3 minutter. Hell på moste tomater, skyll ut flasken med 1–2 dl vann og tilsett i gryten med hvite bønner og hønsebuljong. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. 
Smak til med litt sukker, salt og pepper. Strø vårløk på toppen, eller rør den inn mot slutten. 
Server urtemarinert svinekjøtt i tomatisert bønnecassoulet med ovnsbakt brød. Server gjerne litt smør til brødet. 
God middag!