Roede
Urtemarinert svinekjøtt i tomatisert bønnecassoulet med ovnsbakt brød
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Vårløk
½ pakke
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Moste tomater
350 ml
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Mexican BBQ
½–1 pakke
Vann
2 dl
Hvite bønner
1 boks
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tomatpuré og/eller balsamicosirup vil gi en dypere smak på bønnecassouleten. Både finrevet parmesan og aioli passer godt til!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek steinovnsbakte multibrød i 4–5 minutter før servering.
Skrell løk, hvitløk og gulrøtter. Skyll vårløk. Finhakk gul løk og hvitløk. Kutt gulrøttene i skiver. Rens sopp for jord, og kutt dem i to. Kutt vårløken i tynne skiver. Skyll bønnene i et dørslag.
Varm opp en vid kjele, og ha i olje. Stek kjøttet på høy varme til det får en fin stekeflate, det tar omtrent 3–4 minutter. Tilsett gul løk, hvitløk, gulrøtter, sjampinjong og meksikansk grillkrydder, og stek videre i 2–3 minutter. Hell på moste tomater, skyll ut flasken med 1–2 dl vann og tilsett i gryten med hvite bønner og hønsebuljong. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–15 minutter.
Smak til med litt sukker, salt og pepper. Strø vårløk på toppen, eller rør den inn mot slutten.
Server urtemarinert svinekjøtt i tomatisert bønnecassoulet med ovnsbakt brød. Server gjerne litt smør til brødet.
God middag!