Marinerte gyros i pitabrød med friske grønnsaker og chevredressing
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Det grillede og møre gyroskjøttet er en gresk klassiker. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Det grillede og møre gyroskjøttet er en gresk klassiker. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Sitron
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Yoghurt naturell
½ pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Chevre
1 pakke
Kryddermarinerte svinestrimler
350 g
Pitabrød
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 167 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 1 g
- Protein:
- 8 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet. Det gir et ekstra saftig resultat!
Sett stekeovnen på 190 grader.
Skrell rødløken, og kutt den i tynne skiver. Ha løken i en skål, og vend inn 1 ss sukker og saft fra sitronen. Rens paprikaen, og kutt ønsket mengde av den og agurken i terninger. Kutt salaten i strimler. Sil vannet av maiskornene. Ha alle grønnsakene i separate serveringsskåler.
Smuldre chevren, og bland sammen chevren, yoghurten og tzatzikikrydderet i en skål, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Snu på kjøttet underveis, og smak eventuelt til med salt.
Varm pitabrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Fyll pitabrødene med kjøttet, chevredressingen og grønnsakene.
God middag!